

OECD یا سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی یک سازمان اقتصادی شبه دولتی است که ۳۶ کشور در دنیا عضو آن هستند. این سازمان در سال ۱۹۶۱ به منظور شتاب در توسعه اقتصادی و تجارت جهانی تاسیس شد. کشورهایی که عضو این سازمان هستند خود را متعهد به دموکراسی اقتصادی و بازار شفاف معرفی می کنند. ارائه یک پلتفرم برای مقایسه تجارب سیاستگذاری، جستجو برای پاسخ به مشکلات مشترک، شناسایی شیوه های مناسب و هماهنگ کردن سیاست های داخلی و بین المللی اعضای آن است.
اکثر کشورهای عضو OECD دارای اقتصادهای با درآمد بالا با شاخص توسعه انسانی بسیار بالا (HDI) هستند و به عنوان کشورهای توسعه یافته در نظر گرفته می شوند.
ماموریت OECD این است که سیاست هایی را ارتقا دهد که رفاه اقتصادی و اجتماعی مردم سراسر جهان را بهبود بخشد. همچنین موضوعاتی که به طور مستقیم بر زندگی روزمره افراد تاثیر می گذارند، نظیر چگونگی پرداخت مالیات، امنیت اجتماعی، میزان فعالیت و اوقات فراغت آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی مقایسه می کند که چگونه نظام آموزش کشورهای مختلف، جوانان را برای زندگی مدرن تربیت می کند و چگونه نظام های بازنشستگی کشورهای مختلف از سالخوردگان و شهروندان خود نگهداری و حفاظت می نماید.
فعالیت های OECD در زمینه بیوتکنولوژی
بر اساس تعریف OECD بیوتکنولوژی یا زیست فناوری دربرگیرنده استفاده از علوم و فنون زیست شناسی برای حل مشکلات و ایجاد محصولاتی مفید شناخته می شود. برجسته ترین دستاوردهای بیوتکنولوژی در تولید پروتئین های درمانی و داروهای دیگر از طریق مهندسی ژنتیک می باشد. سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (OECD) و کشورهای عضو آن از سال ۱۹۸۲ با مسائل، موضوعات و فرصت های مربوط به بیوتکنولوژی برخورد داشته اند.
از آن زمان، بیوتکنولوژی تاثیر زیادی بر برنامه های بخش های مختلف در OECD داشته است مانند کشاورزی و تجارت، صنعت، علم و فناوری. بر همین اساس در سال ۱۹۹۳ گروه ویژه زیست فناوری موسوم به ICGB برای تسهیل هماهنگی میان این بخش ها در OECD ایجاد شد.
این سازمان در زمینه فناوری های بیوتکنولوژی، فناوری نانو و فناوری های همگرا (BNCT) قصد دارد تجزیه و تحلیل سیاست ها و خط مشی های کلی را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد و پیشنهادهای نوین به سیاست گذاران ارائه نماید. کلیه این فعالیت با هدف رفاه و رشد اقتصادی انجام می شوند.
این فعالیت ها در قالب انتشار گزارشاتی با عنوان علم، فناوری و نوآوری ارائه می گردند که شامل طیف گسترده ای از موضوعاتی مانند تعریف و اندازه گیری شاخص های علم و فناوری، زنجیره ارزش جهانی و تحقیقات در مورد سیاست های توسعه و ترویج نوآوری هستند. گزارشات OECD آخرین اطلاعات موجود در زمینه ثبت اختراعات موجود در زمینه بیوتکنولوژی، فناوری نانو و فن آوری های در حال ظهور و مربوطه را جمع آوری می کنند. کلیه این گزارشات فنی و تحلیلی بوده و توسط کارشناسان یا مشاوران خارجی برای به اشتراک گذاشتن بینش های اولیه و دریافت بازخورد در خصوص آن ها ارائه می شوند. هدف OECD بروز رسانی و ارائه جدیدترین اطلاعات در مورد فعالیت های متنوع مربوط به بیوتکنولوژی در سطح جهانی می باشد.